Nieuws

Toepark en Politie 'case van het jaar'

Het Mobiele Kantoor van de geïntegreerde politie en de mobiele app Toepark en zijn door Smart Business en ZDNet.be uitgeroepen tot 'customer case van het jaar'.

Het Mobiele Kantoor van de geïntegreerde politie en de mobiele app Toepark en zijn door Smart Business en ZDNet.be uitgeroepen tot ‘customer case van het jaar’.

Het mobiele kantoor, een project van Lebon IT Services dat politieagenten overal doet werken, kon op de meeste stemmen rekenen, en wonnen op deze manier de prijs van het publiek.

Het doel van het project Mobile Office was een omgeving te creëren waarmee het specifieke computersysteem gebruikt kon worden buiten de commissariaten van de politie via een draadloze connectie. Gezien het systeem vertrouwelijke informatie bevat en gebruikt kan worden om vertrouwelijke informatie te raadplegen is beveiliging van zeer groot belang.

Toepark

De andere winnaar was Toepark, een project van ACA IT-Solutions dat mensen met een beperking helpt te parkeren. Toepark kreeg de prijs van de redactie, als voorbeeld hoe iedereen baat kan hebben bij mobiele technologie.  Toepark helpt mensen met een beperking de voor hen voorbehouden parkeerplaatsen in de buurt gemakkelijker te vinden via een mobiele app en responsive website (www.toepark.be), die zich automatisch aanpast aan het scherm waarop hij bezocht wordt.

De app visualiseert voorbehouden parkeerplaatsen in de buurt, selecteert routebeschrijvingen en biedt uitgebreide functionaliteiten voor het opslaan of zoeken van alternatieve suggesties. De app toont op dit moment meer dan 14.000 voorbehouden parkeerplaatsen, die automatisch gesynchroniseerd zijn met het Geoloket Verkeersborden. 

De prijsuitreiking van de ‘customer case van het jaar’ gebeurde deze week op het Business Meets IT-seminarie over het mobiele kantoor. 

Op 11 december 2014 organiseert Business Meets IT een (gratis) dubbelseminarie waarop u alles te weten komt over business software en business continuity, en dit onder de noemer "Meet The Experts". Meet info op de webisite van Business Meets IT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business