Nieuws

Microsoft doopt Lync om naar Skype for business

Microsoft doopt de unified communications-suite Lync om tot Skype for business. De volgende release wordt klaargestoomd voor medio 2015.

Zeg niet meer Lync, zeg Skype for business. De naamswijziging wordt door Microsoft bekendgemaakt, samen met enkele datums waarop nieuwe versies van de software beschikbaar zullen komen.

Microsoft wil nieuwe versies gaan maken voor de Skype for business-client, de Skype for business-on premise server en de Skype for business-onlinedienst die deel uitmaakt van Office 365. Dit alles moet in de eerste helft van volgend jaar rond zijn.

Daarmee loopt Skype for business voor op andere “Officeservers”. De nieuwe Exchange- en Sharepoint Server bijvoorbeeld zullen er maar in de tweede helft van 2015 komen.

Gebruikersinterface aanpakken
Ook de gebruikersinterface zal Microsoft aanpakken, zodat hij meer in lijn ligt met de Skype die iedereen al kent. Er komen Skype-icoontjes om te bellen, een videoconversatie op te starten en om een telefoontje mogelijk te maken. Er komt ook een “call monitor”-venster waarmee een telefoontje in een apart venstertje kan afgehandeld worden terwijl er andere applicaties openstaan.

Bestaande Lync-functionaliteiten zullen niet verwijderd worden en Skype for business zal nog steeds op de Lync-backbone draaien, niet op de Skype-backbone.

Zoeken op Skype-naam
De nieuwe on premises- en online-releases krijgen videofuncties en toegang tot de Skype-directory, zodat je bestaande gebruikers kan opzoeken op hun Skype-naam of Microsoft Account (via Bing) om ze te contacteren. Microsoft zal ook de beloofde compatibiliteit toevoegen tussen Skype for business en bestaande videoconferencingsystemen, zodat gebruikers geen extra materiaal moeten gebruiken om verschillende systemen aan te sluiten.

Al in december krijgt de Skype-client ondersteuning voor de H.264-videocodec, zodat Skype en Lync 2013-gebruikers onderling kunnen videobellen.

Huidige Lync Server-klanten krijgen de nieuwste features volgend jaar door te upgraden van Lync Client 2013 en Lync Server 2013 naar het nieuwe Skype for business. Er zal geen nieuwe hardware nodig zijn. Ook Office 365 wordt geüpdatet met Skype for business in het volgende jaar.

Samenwerken
Microsoft kocht Skype in 2011 voor 8,5 miljard dollar. Sindsdien werd Lync voorgesteld als een product dat je achter je firewall gebruikt en Skype buiten de firewall. Eind 2012 werd het Lync-team al geïntegreerd in het Skype-team, zodat de twee nauwer zouden kunnen samenwerken.

businesslyncmicrosoftnieuwsskypeskype for business

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals