Nieuws

Essec en BNS bundelen krachten

De Essec Telecom Groep en BNS voegen hun bedrijven samen tot één totaalaanbieder in ICT. IndigoCare, de internationale Healthcare divisie van Essec komt tevens in deze groep terecht.

De Essec Telecom Groep en BNS (Business Network Systems) voegen hun bedrijven samen tot één totaalaanbieder in ICT.

Zo ontstaat een nieuw en Belgisch IT-bedrijf op het vlak van telecom, data en alarmering. IndigoCare, de internationale Healthcare divisie van Essec komt tevens in deze groep terecht. Het personeelsbestand van de groep klokt hiermee af op 110 met een geconsolideerde omzet van meer dan 25 miljoen euro voor 2014.

Structuur

Essec heeft sinds de management buy out in 2009 vier gelijkwaardige aandeelhouders: Luc Achten, Johan Deroy, Peter Jans en Mark Decat. Elk ook met hun eigen operationele verantwoordelijkheden. Bij BNS heeft Managing Director Bart Bylemans volledig de aandelen in handen. In de nieuwe structuur zullen de vijf vernoemde aandeelhouders een evenwaardig deel hebben van de gehele groep.

Het verder groeiscenario ligt aan de basis om, naar eigen zeggen, naar 30 miljoen omzet te evolueren binnen 3 jaar.  Hiervoor zullen ook binnen afzienbare tijd bijkomende aanwervingen voor nodig zijn.

Veranderende markt

Zowel in telecom als in data groeit alles naar elkaar toe. Luc Achten van Essec: “We bellen over het datanetwerk of over internet. We zijn overal mobiel, zowel voor spraak als voor data. En we willen bovendien alles onder controle hebben door een beveiligde toegang tot onze info of toepassingen. Daarnaast willen we ook overal communiceren alsof we op kantoor zitten." Door de beide product-portfolio’s bij elkaar te voegen rekent het nieuwe bedrijf erop om  een ‘A-tot-Z’ oplossing kunnen bieden aan klanten.

Naam

Beide organisaties hebben een zekere naamsbekendheid in de markt. “We gaan dus de eerste periode geen naamswijzigingen doorvoeren. De klanten kennen ons zo, en daar moet je dan omzichtig mee omgaan”, zegt Mark Decat. “Wel zal er voor de groep een nieuwe algemene groepsnaam ontstaan die zal gebaseerd zijn op Essec als hoofdnaam, met een verwijzing naar BNS”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business