Nieuws

Tobius en SAGA fuseren tot Tobania

Tobius en SAGA fuseren tot Tobania, een volledig Belgisch bedrijf met een gezamenlijke omzet van ongeveer 57 miljoen euro.

Tobius en Saga Consulting Group kondigden hun fusie aan. Hieruit ontstaat Tobania, naar eigen zeggen een van de grootste en invloedrijkste Belgische spelers in digitale bedrijfstransformatie. De gezamenlijke omzet bedraagt ongeveer 57 miljoen euro. Tobania blijft exclusief in Belgische handen en omschrijft zichzelf als een strategische partner voor professionele sourcing.

IT-trends

Er gaan verschillende motieven schuil achter de beslissing van CEO’s Lode Peeters van TOBIUS en Etienne Schreurs van SAGA Consulting Group om hun bedrijven te laten samensmelten. Bedrijven behoeven een partner die hen vlot laat inspelen op de huidige IT-trend. “Door de groeiende digitalisering zullen bedrijven niet anders kunnen dan overschakelen op een flexibelere, aanpasbare sourcingstrategie die mobiliteit, cloud en sociale media ondersteunt en zelfs het ‘internet der dingen’ in hun businessmodel opneemt”, aldus Lode Peeters.

Ook de zogenaame oorlog om talent speelt een rol. Die zal, volgens Peeters, alleen maar heviger worden door de snel groeiende digitalisering. "Een hybride sourcingmodel met grotere en bovendien flexibele capaciteit op alle bedrijfsdomeinen wordt een must." Bovendien, zo benadrukt hij, stelt digitalisatie steeds hogere eisen aan lokale ontwikkelaars om de kwaliteit en beschikbaarheid van hun ontwikkelcapaciteit uit te breiden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business