Nieuws

Schaduw-IT al gemeengoed in Benelux

De trend van schaduw-IT rukt snel op in Belgische en Nederlandse organisaties, zegt netwerkgigant BT.

Schaduw-IT is een ontwikkeling waarbij afdelingen binnen bedrijven hun eigen IT-producten en -diensten aanschaffen, buiten de IT-afdeling om.

Een vandaag onthuld rapport van netwerkgigant BT laat zien dat deze ontwikkeling in de Benelux al gemeengoed is.

Liefst 63 procent van de chief information officers (CIO’s) ziet dit binnen zijn organisatie gebeuren; wereldwijd is dit 76 procent. Schaduw-IT is in de Benelux nu al goed voor 16 procent van de IT-uitgaven van een bedrijf. Internationaal ligt dat cijfer al hoger, op 25 procent.

Technologie creatief inzetten
Door deze trend verschuift de focus van de CIO van ondersteuning naar een meer strategische en creatieve rol van advies, governance en beveiliging, zegt BT.

Ondanks dat CIO’s zorgen zullen hebben over het verlies van controle en budget, plaatsen de veranderingen die schaduw-IT met zich meebrengt de CIO in een unieke positie, denkt BT.

"Er is behoefte aan een CIO die de regie kan voeren over technologie door de hele organisatie heen", concludeert BT.

Lokale CIO’s zien mobiliteit (42%), unified communications (83%) en cloud (45%) als de belangrijkste technologieën die helpen deze creativiteit mogelijk te maken.

Het onderzoek van BT werd gehouden onder bijna duizend IT-beslissers in acht regio’s wereldwijd, waaronder de VS, Engeland en de Benelux.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business