Krijgt u nog loonsopslag?

De functies in bedrijven die op loonsverhogingen kunnen reken, zijn alvast beperkt. Hoe zit dat bij u?

De kans dat u kan rekenen op een loonstijging is vrij klein. Van alle functies in een organisaties gaan  er slecht een beperkt aantal op vooruit (zie onder). De meeste blijven gewoon ter plaatse trappelen. Op zich is dat geen ramp, aangezien ook de inflatie vrij laag ligt. 

Geen stijging

In 2014 is er, behalve de klassieke loonindexering, bijna geen extra stijging van het bruto basisloon geweest. Alleen in de functiedomeinen research en kwaliteit, veiligheid en milieu zijn noemenswaardige loonstijgingen van tel.

“Vorig jaar is er in de meeste sectoren qua bruto basisloon weinig bovenop de indexering gekomen”, Christel Van Wouwe, manager reward data & R&D bij SD Worx, dat de cijfers bezorgde. De trend van 2014 lijkt zich in 2015 alvast door te trekken.

Extralegaal

Daarnaast merken we nog even op dat salaris maar één (weliswaar belangrijk) deel van de totale vergoeding is. “In totaal zijn er ongeveer 70 extralegale voordelen, waarvan een doorsnee bedrijf er gemiddeld 30 van gebruik”, klinkt het. Zo is een bedrijfswagen bij IT’ers erg ingeburgerd, en dat is ook een significant onderdeel van het loonpakket.


*Totaal jaarsalaris 2014 in euro (inclusief variabele verloning in vorm van commissies, bonus en premies, maar exclusief waranten en loonbonussen), Bron: SD Worx

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business