Nieuws

Tien tips om efficiënter te printen

Printerkosten verminderen blijft een uitdaging voor vele bedrijven. Er is echter een lijst van eenvoudige richtlijnen die je kan helpen om de printefficiëntie te verhogen.

 

Printerkeuze

Vooraleer je een printer koopt, zou je eerst je noden moeten analyseren. Indien je een printer nodig hebt die duizenden pagina’s per dag moet verwerken, zal de traditionele laserprinter nog steeds de beste optie zijn. Om de kwaliteit van hun prints te verbeteren kiezen echter meer en meer bedrijven voor inkjetprinters.

Voordelen inkjet

Kleurenlaserprinters zijn voortaan ook beschikbaar en zijn ondertussen veel voordeliger geworden. Inkjetprinters blijven echter de beste optie voor betere kleurkwaliteit en het printen van foto’s. Ook kunnen deze printers op een bredere verscheidenheid aan media afdrukken, zoals bijvoorbeeld karton of glanzend fotopapier. Gespecialiseerde A3-inkjetprinters kunnen zeer handig zijn voor het printen van posters en grafisch designwerk.

Kostenplaatje

Of je nu kiest voor een laser- of inkjetprinter, kies steeds een printer met hoge rendementsinkt of tonerpatronen die kunnen helpen bij het reduceren van de kosten.

Energiekosten

Veel mensen nemen niet de tijd om de on-screen menu’s van hun printer na te kijken. Er zijn echter vaak opties om je printer op lage energie- of slaapmode te zetten, wat het energieverbruik van je printer drastisch kan doen dalen.

Digitale documenten

Waarschijnlijk heb je al e-mails ontvangen met de boodschap: “Houdt rekening met het milieu alvorens deze mail te printen.”. Je zou ook daadwerkelijk twee keer moeten nadenken alvorens een document af te drukken van eender wel type. Er zijn namelijk voldoende digitale alternatieven, zoals PDF-formaat, welke eenvoudig via e-mail verstuurd kunnen worden.

Kopiëren en scannen

Moderne multifunctionele printers kunnen gebruikt worden om documenten te kopiëren en te scannen. In plaats van meer papieren versies van je document te maken, is er vaak de optie deze documenten te converteren naar een PDF-document.

Economisch alternatief

De meeste printers hebben een economische of draft-mode, waardoor de printer minder inkt verbruikt. Door deze optie als je defaultinstelling te gebruiken voor routine printtaken, zullen je printerkosten significant dalen en heb je nog steeds de mogelijkheid om naar hogere kwaliteit over te schakelen voor belangrijke documenten.

Is kleur nodig?

Alvorens ieder document in kleur af te drukken, kan je jezelf de vraag stellen of kleur wel echt noodzakelijk is voor dit document. Documenten zoals webpagina’s, tekstdocumenten en grafieken kunnen net zo goed afgedrukt worden in zwart-wit, zodat je dure kleurpatronen bespaard blijven.

Recto-verso

Dit lijkt misschien logisch, maar veel bedrijfsprinters printen honderden pagina’s af per dag welke slechts één kant van het papier gebruiken. Door de recto-verso-optie van je printer te gebruiken, wordt het papierverbruik drastisch verminderd.

Pull-printen

Veel bedrijfsprinters bevatten de mogelijkheid om te “pull-printen”. In plaats van vanachter je bureau documenten uit sturen naar een remote printer, moet je voor pull-printen een veiligheidscode op de printer zelf ingeven. Dit zorgt voor een grotere veiligheid en vermindert de hoeveelheid achtergelaten documenten aan een printer. Ook zal het er voor zorgen dat mensen twee keer nadenken alvorens een document af te drukken.

businessinkjetlaserprinterprintkosttips

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN