Nieuws

Heeft Blackberry het licht gezien met Android smartphone?

De nieuwste Blackberry, model Venice, die zal draaien op Android, zal in November verschijnen. Met de schuiftelefoon hoopt het een comeback te kunnen maken.

 
Blackberry heeft het de voorbije jaren erg moeilijk gehad. Het bedrijf weigerde de nieuwste innovaties te volgen en bleef halsstarrig zijn eigen koers varen. Nu het genoeg zwarte sneeuw gezien heeft, lijkt het te hebben besloten dat het tijd is voor iets nieuws: een toestel dat draait op het populairste besturingssysteem van het moment, Android.
 
Opmerkelijk aan het nieuwe toestel, is dat het een schuiftelefoon is: wie graag vasthoudt aan de iconische telefoons van weleer, krijgt zo een volledige Blackberry-ervaring. Ook is het ontwerp van het scherm opvallend: in navolging van de Samsung Galaxy S6 Edge en S6 Edge Plus, zak het scherm twee gebogen randen hebben.
 
Evan Blass, gekend op Twitter onder de naam @evleaks, zou te weten zijn gekomen dat het nieuwe Android-toestel beschikbaar zal zijn voor het einde van het jaar, vermoedelijk in november. In zijn tweet liet hij ook enkele ‘renders’zien, foto’s van hoe het toestel er vermoedelijk zal uitzien.
 
Naast de gekende Google Play Services zal de Venice ook enkele apps van Blackberry ondersteunen, namelijk de Blackberry HUB Portal voor al uw e-mails en berichten en Content Transfer for Blackberry. Heeft Blackberry hiermee het licht gezien, of is dit het licht aan het einde van de tunnel?
 
Verdere details zijn nog niet beschikbaar, behalve de geruchten dat het toestel zou draaien op een Snapdragon 808, een 5,4 inchscherm zal bevatten en 3GB aan werkgeheugen torst.
 
Blackberry 10 zal voorlopig ook nog steeds ondersteund worden door de andere modellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business