Nieuws

IPv4-adressen volledig uitgeput in Noord-Amerika

Ondanks de jarenlange waarschuwingen hebben velen de stap naar IPv6 nog steeds niet gemaakt. Noord-Amerika is de eerste die hiervoor de prijs moet betalen.

 
De American Registry for Internet Numbers (ARIN) heeft laten weten niet langer internetadressen te kunnen uitdelen in zijn regio. De non-profitorganisatie die instaat voor het uitdelen van de adressen waarschuwt al jaren dat bedrijven en andere organisaties de overstap naar IPv6 moeten maken. IPv4 heeft namelijk maar plaats voor 4,3 miljard unieke adressen, terwijl het nieuwere IPv6 nog voldoende adressen heeft voor de komende generaties.
 
Noord-Amerikaanse bedrijven die nog steeds gebruik maken van IPv4-adressen kunnen wel nog steeds nieuwe adressen aanvragen via ARIN. Deze aanvragen zullen echter op een wachtlijst terecht komen en alleen wanneer een gebruikt adres terug vrij komt zullen ze een nieuw adres kunnen krijgen. Ook via de transfermarkt kunnen adressen worden opgekocht. Momenteel worden deze adressen verkocht voor 10 à 12 dollar per stuk, al wordt er wel verwacht dat de prijzen zullen stijgen omwille van de huidige schaarste.
 
ARIN is echter niet de enige die aan de bel trekt. Het gebrek aan IPv4-adressen is een wereldwijd fenomeen en er wordt verwacht dat andere regio’s al snel in de voetsporen van Noord-Amerika zullen treden. Bedrijven die vooralsnog hebben besloten niet over te schakelen naar IPv6 kunnen deze beslissing dan ook beter snel herbekijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business