Nieuws

Yahoo gaat samenwerking met Google aan

Nadat de overeenkomst tussen Yahoo en Microsoft eerder dit jaar afliep, gingen beide bedrijven meteen een nieuwe samenwerking aan. Deze keer heeft Yahoo echter veel meer vrijheid.

 
In 2009 werd voor het eerst een overeenkomst getekend tussen Yahoo en Microsoft. Sindsdien werd een deel van de zoekresultaten in Yahoo aangeleverd door Bing, de zoekmachine van Microsoft. Eerder dit jaar liep deze overeenkomst echter af, al durfde Yahoo niet meteen op eigen benen te staan.
 
Er werd namelijk een nieuw contract ondertekend, met deze keer de mogelijkheid voor beide bedrijven om een samenwerking met anderen aan te gaan. De nieuwe overeenkomst ging van start op 1 oktober en blijft geldig tot en met 2018.
 

Nieuwe samenwerking

Met de komst van een nieuw contract, laat Yahoo er in elk geval geen gras over groeien. Deze week maakte het bedrijf namelijk bekend te gaan samenwerken met Google. Hierdoor zal de grote concurrent van Microsoft ook enkele zoekresultaten en advertenties op Yahoo aanleveren.
 
Op het eerste zicht lijkt deze nieuwe alliantie mogelijk een vreemde zet van Yahoo. Het internetbedrijf heeft het echter al langer moeilijk en wist het voorbije kwartaal slechts een omzet van 76 miljoen dollar voor te leggen. Aangezien Google geld geeft aan het worstelende bedrijf voor het tonen van zijn advertenties, kan dit het ruggensteuntje zijn dat Yahoo nodig heeft.
 
Op 27 november organiseren ZDNet en Smart Business een training rond SEO voor tekstschrijvers. Voor meer informatie en mogelijkheid om in te schrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be.

bingbmititbmitSEOvoortekstschrijversbusinesscontractgooglemicrosoftyahoo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals