Nieuws

Google maakt Machine learning software opensource

Om innovatie te stimuleren heeft Google deels zijn machine learning technologie gratis beschikbaar gemaakt in de vorm van het programma Tensorflow.

 
Geïnteresseerden kunnen vanaf nu aan de slag gaan met een deel van de zelflerende software die Google heeft ontwikkeld. Het bedrijf heeft het programma Tensorflow als opensource vrijgegeven. Machine learning of zelflerende software stelt programma’s in staat om te leren uit data zonder expliciete programmering.
 
Google gebruikt deze bijvoorbeeld in software als Google Translate en Google Foto’s om woorden op een bord via de camera te vertalen of programma’s een begrip als ‘kat’ te laten begrijpen door het kijken naar een boel foto’s. De techreus hoopt met door het gratis beschikbaar maken van Tensorflow de ontwikkeling van machine learning en artificiële intelligentie te stimuleren. Het bedrijf geeft niet al zijn geheimen prijs; wat het ter beschikking stelt zijn enkele algoritmes die boven op Googles AI engine draaien. Volgens Google kan Tensorflow zowel door onderzoeksinstellingen als bedrijven ingezet worden, en dat op een grote, krachtig computer of een kleine smartphone.
 
“Waar we op hopen is dat de gemeenschap [Tensorflow] adopteert als een goede manier om machine learning algoritmes te schrijven van verschillende types, en ook dat ze bijdraagt tot het uitbouwen en verbeteren [van Tensorflow] in diverse en interessante manieren,” stelt Google ingenieur Jeff Dean.
 
Google heeft een aparte website opgezet om Tensorflow te introduceren, tips en instructies te geven om met de technologie aan de slag te gaan, en de download van het programma aan te bieden.

artificiele intelligentiebusinessgooglemachine learningtensorflow

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN