Nieuws

Durfkapitaalfonds heeft 70 miljoen dollar veil voor Europese start-ups

White Star Capital heeft 70 miljoen dollar aan fondsen verzameld en wil deze investeren in jonge start-ups in Europa en de oostkust van de VS.

 
Durfkapitaalfonds White Star Capital heeft zijn eerste institutionele transatlantische fonds afgesloten en wil de 70 miljoen dollar investeren in start-ups in Europa en de oostkust van de Verenigde Staten. Het fonds werd twee jaar geleden opgericht door Christian Hernandez Gallardo, ex- Facebook, ex-Google en ex-Microsoft werknemer, samen met bankier Eric Martineau-Fortin.
 
Het geld dat door het fonds bij elkaar is gebracht komt onder andere van de Canadese Business Development bank, het Franse Swen Capital partners en personen als de voorzitter van veilinghuis Christie’s en de oprichter van Cirque Du Soleil. White Star wil tussen de 500.000 en 5 miljoen dollar per start-up investeren.
 
“Ik hou er erg van om te werken met bedrijven in een vroeg stadium en de plannen voor productontwikkeling en commercialisering op te stellen,” vertelt Hernandez Gallardo in een interview met Business Insider. “Onze stelling is dat je zo goed als overal een ondernemer kan zijn, maar er is minder competitie voor investering in deze bedrijven in Europa en de oostkust van de VS.”
 
White Star heeft ondertussen al 25 miljoen dollar uit zijn fonds aangewend en in beginnende bedrijven als Key.me, Mnubo, Cryex en de Portugese golf-app Hole 19 gestoken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business