Nieuws

De financiële doelstellingen van Microsofts CEO

Satya Nadella heeft het voorbije jaar maar liefst 18,3 miljoen dollar salaris gekregen. Om ook volgend jaar een dergelijk bedrag binnen te halen, moet hij eerst verschillende doelstellingen behalen.

 
Microsoft zet alles op alles om van Windows 10 een succes te maken. Het is dan ook niet geheel toevallig dat een groot deel van Nadella zijn inkomen afhangt van het aantal Windows 10-gebruikers. Het bedrijf wil op twee tot drie jaar tijd maar liefst een miljard actieve gebruikers op zijn nieuwe operating system hebben en bepaalt daarom het loon van Nadella op basis van hoe snel men richting dat doel beweegt.
 

 
Ook de cloud draagt Microsoft hoog in het vaandel. Het bedrijf probeert al enige tijd zijn nieuwe services, zoals Microsoft Azure en Office 365, aan de man te brengen. In tegenstelling tot zijn meer traditionele software, worden deze services per maand aangerekend. Hierdoor verdient het bedrijf elke maand een bepaald bedrag, welke op jaarbasis voldoende moet zijn om de verkoop van de oude Office te kunnen evenaren.
 
Niet alleen de CEO van Microsoft moet presteren om brood op de plank te krijgen, ook andere medewerkers hebben een variabel loon. Vroeger werd het merendeel van dit loon bepaald door anciënniteit, maar Microsoft gooit het vanaf 2016 over een andere boeg en bepaald 36,5 procent van de salarissen op basis van prestaties.

businessdoelstellingenloonmicrosoftnadellasalaris

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals