Nieuws

EU keurt overname Broadcom door Avago goed

De Europese Commissie heeft na een antitrustonderzoek zijn fiat gegeven voor de overname van Broadcom door Avago. Een nieuwe marktleider in halfgeleiders en computerchips is geboren.

 
Na een antitrustonderzoek heeft de Europese Commissie groen licht gegeven voor de verkoop van het Amerikaanse Broadcom aan Avago voor 35 miljard euro, zonder voorwaarden op te leggen. Beide bedrijven leggen zich toe op de productie van halfgeleiders en computerchips.
 
De markt van de halfgeleiders heeft dit jaar een golf van consolidaties te verwerken gehad, aangestuurd door de vraag naar goedkopere chips en nieuwe producten voor IoT-toestellen gekoppeld aan de nood om kosten te drukken. De deal tussen Avago en Broadcom is een van de grootste in de sector dit jaar, en in de technologiesector tout court. Een onderzoek over de concurrentie-impact kon dan niet uitblijven.
 
De EU heeft geoordeeld dat de overname valabel is en heeft geen bijkomende maatregelen opgelegd. Initieel had de Commissie enkele twijfels, maar het feit dat Avago akkoord ging om andere chipmakers toegang te blijven geven aan essentiële licenties van het bedrijf aan een redelijke prijs. Verder is de EU van oordeel dat de producten van Broadcom en Avago complementair zijn en er voor de consument dus niets verdwijnt.
 
“Dankzij de zeer goede samenwerking van de bedrijven heeft de Commissie deze multimiljardendeal in een zeer korte tijd kunnen goedkeuren, terwijl de effectieve concurrentie in deze cruciale high-tech sector behouden blijft,” aldus commissaris Margrethe Vestager.
 
Beeld: Ken Wolter / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business