Nieuws

Microsofts Continuum heeft extra abonnementen nodig

Vanaf 1 april zullen gebruikers een Office 365-abonnement nodig hebben om Office te kunnen gebruiken met Continuum.

 
Microsoft lanceerde vorige maand met veel trots zijn nieuwe Lumia 950 en 950XL. Voor het eerst in twee jaar loste het daarmee opnieuw een vlaggenschip op de wereld. Eén van de belangrijkste functies van deze nieuwe smartphones richt zich voornamelijk op zakelijke gebruikers: Continuum. Deze functie moet ervoor zorgen dat gebruikers eender waar aan de slag kunnen met een ‘echte’ computer, die vervolgens makkelijk op te bergen is.
 
Er is helaas nieuwe informatie opgedoken, die deze functie opeens veel minder interessant maakt. Nu blijkt namelijk dat gebruikers van de toestellen extra abonnementen zullen moeten voorzien. Wie bijvoorbeeld Office wilt gebruiken, zal een licentie moeten opofferen voor het toestel, zo meldt Lilyputing.
 
Wie reeds een toestel heeft gekocht, zal Office nog gratis kunnen gebruiken tot 1 april 2016, daarna zal er een extra licentie voor nodig zijn om te kunnen mailen en bestanden te openen en bewerken. Bovendien heb je een Office 365 abonnement nodig om de functies handig te kunnen inzetten. De reden is dat Microsoft gebruikers wel toestaat om Office gratis te gebruiken op kleine schermen, maar voor grote schermen moet betaald worden. Wie Continuum gebruikt, doet dit logischerwijs op een groot scherm.
 
Het is bovendien nog niet zeker of gekende alternatieven als LibreOffice met een smartphonevariant zullen komen die kan werken met Continuum. Google Docs zou normaal gesproken wel een optie moeten zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business