Nieuws

BT verwerft contracten om clouddiensten te leveren aan de EU

Cloudleverancier BT haalt twee grote contracten binnen bij de EU voor de levering van clouddiensten aan verschillende vooraanstaande instellingen van de organisatie.

 
Cloudprovider Britisch Telecommunications (BT) heeft belangrijke contracten in de wacht gesleept bij de EU. De overeenkomst met Europese Commissie vormt de springplank voor de creatie van een van de grootste overheidsclouds in Europa, volgens BT.
 
Het gaat om twee nieuwe contracten die de Commissie heeft afgesloten met de cloudprovider, waarmee het voor 52 grote Europese instellingen private en na een volgende fase misschien ook publieke clouddiensten zal leveren. Tot de betreffende instellingen waarvoor BT services zal verzorgen behoren onder andere het Europese Parlement, de Europese Raad en het Europese Defensieagentschap. De contracten lopen vier jaar en hebben een waarde van 24 miljoen euro.
 
Alhoewel BT meteen met de implementatie van de gevraagde private cloudoplossingen zal starten, moet het voor de publieke cloudaanbestedingen van de EU nog altijd strijden met vier andere kandidaten om de order binnen te halen.
 
De cloudplatformen zullen gehost worden in “verschillende veilige, geografisch verspreide datacenters binnen de Europese Unie”, aldus BT. Uiteraard was het bedrijf verheugd om het nieuws naar buiten te brengen. ““Wij hebben de ambitie om de meest toonaangevende ‘global cloud services integrator’ te worden en deze contracten zijn een mijlpaal op de weg hiernaartoe. Het toont aan hoe we de complexiteit, risico’s en kosten voor onze klanten minimaliseren wanneer ze naar de cloud gaan,” zegt Corrado Sciolla, President Europe en Global Telecom Markets bij BT Global Services.
 
Beeld: chrisdorney / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business