Nieuws

Drie trends voor 2016 op de Belgische KMO-markt

Megabyte voorziet het komende jaar drie grote trends. Zo zal onder meer Windows 10 massaal zijn opwachting maken.


Volgens Megabyte, specialist in informaticadiensten en –oplossingen, brengt 2016 drie grote trends met zich mee voor de Belgische KMO’s: de hybride cloud, Windows 10 en boekhoudsoftware. Geen van allen zijn nieuwe gegevens, maar dit jaar zal het voor die drie de grote doorbraak betekenen.
 
De hybride cloud draait ondertussen al enkele jaren mee, maar dan vooral als ‘buzzword’: een woordje dat het goed doet in nietszeggende presentaties die gewichtig overkomen. Dit jaar zou eindelijk het woord bij de daad worden gvoegd, nu KMO’s volgens Megabyte beseffen dat de cloud geen ‘of-of’ verhaal is, maar een ‘en-en’.
 
“De voorbije jaren waren KMO’s ervan overtuigd dat ze hun volledige IT-infrastructuur in de cloud moesten onderbrengen of helemaal niets. Vandaag kiezen ze ervoor alledaagse applicaties zoals bijvoorbeeld de mailserver in de cloud onder te brengen. Bedrijfskritische applicaties zoals boekhoudsoftware of CRM-toepassingen houden ze binnen de eigen bedrijfsmuren,” zegt Francois Bryssinck, Afgevaardigd Bestuurder van Megabyte.

Nieuwe hardware

Ook Windows 10 is ondertussen al een halfjaar beschikbaar, maar bedrijven zijn doorgaans trage aanpassers. Bryssinck: “Daar waar KMO’s in 2015 de prestaties van Windows 10 nog afwachtten, is de bedrijfswereld opnieuw gewonnen voor het Windows-platform. Windows 10 heeft een gebruiksvriendelijke interface en doet wat het moet doen.” Tegen juli 2017 zullen bedrijven echter geen andere keuze hebben dan te migreren, willen ze de nieuwste hardware kunnen gebruiken.
 
Tot slot stelt Megabyte dat boukhoudkundigen steeds vaker hun vertrouwen stellen in boekhoudsoftware die alles kan automatiseren. Die software bespaart tijd en moeite, en is transparanter. Bovendien wordt het aantal menselijke fouten op die manier tot een minimum herleid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business