Nieuws

Mediahuis gaat in zee met LCL voor datacenter

Om de veiligheid van zijn data beter te garanderen, kiest uitgeverij het Mediahuis ervoor om één van zijn datacenters te verhuizen. De servers zullen een nieuwe thuis krijgen bij datacenterspecialist LCL in Diegem.

 
Het Belgische mediaconglomeraat Mediahuis zal één van zijn twee datacenters herlokaliseren naar de site van LCL in diegem. De verhuis moet de veiligheid vergroten. De twee datacenters zijn momenteel beide in Groot-Bijgaarden gelegen. “Groot-Bijgaarden ligt vlakbij Diegem, maar toch net ver genoeg om te kunnen spreken van een veilige ontdubbeling”, vertelt Koen Vandaele, ICT-directeur van Mediahuis. “Uptime en redundantie zijn namelijk heilig voor ons. Dat Telenet ook binnenligt bij LCL Diegem was een pluspunt, want ook vandaag zorgt deze telecomoperator voor een rechtstreekse lijn tussen onze verschillende sites.”
 
De data en servers zullen bij LCL in een private client room worden ondergebracht. “We hebben lang met Mediahuis samen gezeten om de best mogelijke antwoorden en oplossingen te vinden op al hun vragen”, vertelt Stefan Mortelmans, Business Developer Data Centers bij LCL. De datacenterspecialist heeft drie onafhankelijke sites in België: Antwerpen, Aalst en Diegem.
 
Vandaele stelt dat de onderhandelingen tussen het Mediahuis en LCL op gelijke voet en golflengte verliepen: “We zijn niet de grootsten en we hebben beide een pragmatische, no-nonsense aanpak. LCL is bovendien een puur Belgisch bedrijf met een Belgische eigenaar die persoonlijk benaderbaar is. De mate van professionalisme van LCL sprak ons ook meteen aan. Uiteraard was de prijs ook doorslaggevend.” De herlokalisering van het datacenter zal plaatsvinden in maart 2016.
 
Op donderdag 17 maart organiseren Smart Business en ZDNet een gratis seminar over datacenteroptimalisatie. Voor meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business