Nieuws

Facebook opent tweede Europese datacenter in Ierland

Facebook kondigt de bouw aan van een nieuw Europees datacenter in Ierland, dat eind 2017 in werking zal worden genomen. De faciliteiten zullen op 100 procent hernieuwbare energie draaien.

 
Facebook onthult officieel de plannen voor een nieuw datacenter in Europa dat eind 2017 online zou moeten gaan. Het bedrijf bouwt zijn nieuwe serverfaciliteiten in Clonee, een Iers stadje dicht bij hoofdstad Dublin.
 
In 2013 richtte Facebook een eerste Europese datacenter op in Luela te Zweden. Een belangrijk aspect van die serverruimte was dat ze op 100 procent hernieuwbare energie draaide. Dat is opnieuw het geval met de komende Ierse faciliteiten. Bovendien zal de nieuwe locatie volledig gebruik maken van software en hardware van Facebooks Open Compute Project, een organisatie die informatie deelt over ontwerpen van datacenterproducten. “Clonee zal volgepropt worden met splinternieuwe technologie, waardoor het een van de meest geavanceerde, efficiënte en duurzaamste datacenters ter wereld wordt,” zegt Tom Furlong, Facebook Vice-president van Site Operations.
 
Ierland heeft een duidelijk aantrekkingskracht op grote techbedrijven: Facebooks datacenter vervoegt gelijkaardige faciliteiten van Amazon, Google, Microsoft en Apple op het eiland. Facebooks internationale hoofdkwartier is al sinds 2009 in het land gevestigd.
 
Op donderdag 17 maart organiseren Smart Business en ZDNet een gratis seminar over datacenteroptimalisatie. Voor meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven, kan u terecht op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business