Nieuws

Energiemonitor Smappee verhoogt kapitaal met 2,5 miljoen euro

Het Belgische bedrijf Smappee injecteert zichzelf met een extra 2,5 miljoen euro aan kapitaal om zich klaar te stomen voor het Internet of Things.

 
Het Belgische Smappee heeft tijdens een investeringsronde 2,5 miljoen euro extra kapitaal opgehaald. Dat geld komt van de bestaande directieleden. De financieringsronde werd geleid door CEO Stefan Grosjean en COO Hans Delabie. Ze willen met de injectie de blijvende groei van hun bedrijf garanderen.
 
Smappee is een apparaat, met bijhorende app, dat het energieverbruik van een gebouw nauwkeurig in kaart brengt en zo inzicht geeft op welke punten er eventueel bespaard kan worden. Het duurzame product kan op veel belangstelling rekenen, zo laten de cijfers zien: de verkoop verdubbelde in het vierde kwartaal van 2015 tegenover het kwartaal ervoor.
 
Vorige zomer kwam het Belgische bedrijf met een zakelijke versie van zijn energiemonitor. Het nieuwe kapitaal moet ervoor zorgen dat Smappee zich nog sterker ent op de aanstormende trend van het Internet of Things. “Uiteindelijk zal uw Smappee dienstdoen als verkeersleider tussen uw zonnepanelen, uw apparaten en uw thuisbatterij. Met deze financiering van 2,5 miljoen euro zetten we de volgende stappen in die richting door nieuwe innovaties te lanceren in 2016. Wij zullen de scope uitbreiden tot andere energiebronnen zoals aardgas en water en de opkomende energietransitie naar slimme energienetten en energieopslag bevorderen. En dit op algemeen verzoek,” zegt Grosjean.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business