Nieuws

Google Apps for Work bespaart bedrijven een miljoen dollar

De apps van Google zorgen voor een betere samenwerking en productiviteit binnen bedrijven. Als gevolg hiervan besparen organisaties een hoop geld.

 
Uit onafhankelijk marktonderzoek uitgevoerd door Forrester Consulting blijkt dat bedrijven die vanaf een ander cloudplatform naar Google Apps migreren in drie jaar tijd een Return On Investment (ROI) van 213 procent halen. Daarnaast besparen de organisaties bijna een miljoen dollar en werd er een terugverdientijd van 1,9 maanden vastgesteld.
 
Om tot deze resultaten te bekomen interviewde Forrester zeven middelgrote ondernemingen die in het verleden van een alternatief cloudplatform naar Google Apps waren overgestapt. Als redenen voor de overstap halen de bedrijven de eenvoudige en uniforme communicatie en de mogelijkheden om realtime met meerdere gebruikers content te maken en bewerken aan. Ook de hoogwaardige gebruikerservaring ongeacht het apparaat of besturingssysteem en de klantenservice die in elke regio voldoet aan SLA’s worden door klanten aangehaald.
 
Op basis van de reacties in de interviews werd een fictieve organisatie samengesteld. Hieruit bleek dat een verbeterde samenwerking en productiviteit voor 967.516 dollar opbrengst zorgden. Het rendement van het productgebruik zorgde dan weer voor 91.636 dollar winst, kostenbesparing op licenties en hardware was 278.523 dollar en de cloudprestaties en klantenondersteuning zorgden voor een waarde van 1.416 dollar.
 
Eenmaal de kosten van deze baten werden afgetrokken, kwam Forrester uit op een netto actuele waarde van 910.663 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business