Nieuws

Apple waarschuwt voortaan wanneer je werkgever meekijkt

Veel werknemers zullen er niet bij stilstaan wanneer ze een iPhone op kosten van het bedrijf meekrijgen, maar die telefoon is, zoals je gegevens erop, makkelijk te controleren door je baas. In de laatste iOS-versie die later deze maand verschijnt, wordt de gebruiker gewaarschuwd als dat het geval is.

 
Het is geen geheim dat werkgevers indien gewenst een oogje in het zeil houden op de iPhone van de nietsvermoedende werknemer. Daarbij blijft het niet bij de iPhone; alle iOS-apparaten kunnen beheerd worden met programma’s zoals Device Enrollment Program en Mobile Device Management . Met het nieuwe iOS kan dat nog steeds, maar wordt de werknemer wel gewaarschuwd als deze programma’s dienst doen.
 
Op het vergrendelscherm zal voortaan een boodschap komen te staan die de gebruiker erop moet wijzen dat zijn telefoon onder toezicht staat, en ook op de About-pagina onder instellingen zal een waarschuwing komen te staan. Die laatste voegt toe dat het bedrijf je internetgewoontes en je locatie kan achterhalen. Een gebruiker op Reddit was de eerste die de extra functionaliteit ontdekte en kon enkele screenshots posten.
[related_article id=”165518″] Hoewel het niets verandert aan het bestaande concept biedt de vernieuwing wel meer transparantie. Werknemers zullen een beter overzicht hebben van wat nagekeken wordt, en enige verwarring of de iPhone al dan niet wordt gemonitord zal tot het verleden behoren.
De functionaliteit zal in werking treden bij iOS 9.3 dat zich momenteel nog in een bètafase bevindt, maar later deze maand beschikbaar wordt.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business