Nieuws

Hoeveel gebruikers heeft Snapchat nu echt?

Snapchat profileert zich als de beste manier om jongeren te bereiken. Elke dag wordt meer dan 7 miljard keer een video bekeken, en meer dan 60 procent van de Amerikaanse jongeren met een smartphone heeft een account op Snapchat. Snapchat is open over de draagwijdte van de app, maar het blijft onduidelijk hoeveel gebruikers het netwerk telt.

 
Het is eenvoudig om cijfers te vinden van andere populaire sociale media: Facebook heeft meer dan 1 miljard dagelijkse gebruikers, waarvan 240 miljoen uit Europa, terwijl Twitter 320 miljoen maandelijkse gebruikers telt. Dat is logisch, aangezien zij, in tegenstelling tot Snapchat, als beursgenoteerde bedrijven verplicht zijn om op gezette tijden te rapporteren over het aantal gebruikers. Snapchat als privébedrijf heeft daar geen enkele verplichting toe.
 
In het verleden liet Snapchat al een paar keer in zijn kaarten kijken en is er gespeculeerd over het exacte aantal gebruikers. In 2015 werd het aantal maandelijkse gebruikers bepaald op 200 miljoen, waarvan 100 miljoen dagelijkse gebruikers. Het is dat aantal dat ook op de site vermeld wordt, maar sinds mei 2015 niet meer veranderde. Waarom Snapchat het getal niet aanpast is onduidelijk. Hun aantal dagelijks bekeken video’s gingen eind februari echter wel de lucht in en benaderde met 7 miljard de 8 miljard views van Facebook. Op z’n minst verrassend te noemen dat Snapchat het getal van Facebook kan evenaren met aanzienlijk minder gebruikers.
 
In Vlaanderen is het nog moeilijker om cijfers te bemachtigen rond het gebruik van Snapchat. Meer dan 66 procent van de Vlaamse jongeren zou in 2015 dagelijks de app hebben gebruikt volgens een studie van iMinds. In andere cijfers over het Vlaamse gebruik van sociale media wordt Snapchat zelfs niet vermeld. Het is duidelijk dat Snapchat een plaats heeft op de Vlaamse smartphone, maar exacte cijfers blijven uit.
 
Hoeveel gebruikers Snapchat anno 2016 heeft blijft voorlopig dus een raadsel, maar het is aannemelijk dat het aantal van 100 miljoen dagelijkse gebruikers inmiddels is aangedikt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business