Nieuws

Skype for Business breidt uit

Microsoft maakte in een blogpost enkele nieuwe mogelijkheden in Skype for Business bekend, en lichtte daarnaast een tipje van de sluier over toekomstige projecten.

 
 
PTSN conferenties in 32 landen
Microsoft breidt de PTSN conferentie-functionaliteit uit naar 17 bijkomende landen, waaronder Luxemburg. Public Switched Telephone Network conferenties, of dial-in conferenties, zijn Skype-vergaderingen waarbij minstens een participant deelneemt via een telefoonlijn. Dat kan van pas komen in situaties waarbij er geen betrouwbare internetconnectie gebruikt kan worden. Het totaal van landen waarin PTSN conferenties op Skype mogelijk zijn, komt dan op 32, maar zou tegen eind juni moeten toenemen tot 100.
 
Coming soon
Daarnaast komt Microsoft naar buiten met enkele vernieuwingen die binnenkort van kracht worden. In april wordt de nieuwe Cloud Connector Edition voor Skype verwacht. Hiermee kunnen klanten hun PBX-systeem met bestaande telefoonlijnen en -nummers makkelijk overzetten naar Office 365. Daarbij hoort de Organizational Auto Attendant; een virtuele assistent die op basis van spraakherkenning telefoontjes kan verwerken.
 
Verder wordt Project Rigel aangekondigd. Dit project draait om de hardware-oplossing gebaseerd op de Microsoft Surface Hub die het makkelijker moet maken om geprojecteerde content op locatie te volgen door medewerkers die bijvoorbeeld een vergadering via Skype bijwonen. Skype heeft hiervoor partners Logitech en Polycom aan de haak geslagen. De eerste Project Rigel-systemen zouden in de tweede helft van 2016 beschikbaar zijn.
 
Skype for Web
Naast zakelijke toepassingen, gaat ook de webversie van Skype enkele verbeteringen door. Zo zijn internationale nummers nu ook vanop Skype for Web bereikbaar en kunnen gebruikers zonder Skype-account worden toegevoegd aan een gesprek. Ook wordt het mogelijk om een YouTube-video rechtstreeks in het Skype-venster te bekijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business