Nieuws

Bedrijven in 18 landen getroffen door keylogger Olympic Vision

Een recente aanval van malware heeft inmiddels bedrijven in 18 landen getroffen, waaronder Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om de keylogger Olympic Vision waarmee accounts van werknemers worden gehijackt om financiële transacties te beheren.

 
De keylogger werd verstuurd naar bedrijven als bijlage bij een valse mail. In de mail werd beweerd dat de verkeerde betalingsgegevens werden doorgegeven of dat er een fout in een factuur is geslopen. De ontvanger wordt daarom aangemaand om zo snel mogelijk actie te ondernemen, en dus de bijlage te openen. Eens de malware zich kan installeren, wordt gevoelige informatie, zoals inloggegevens, systeemconfiguratie en netwerkinformatie, toegankelijk voor de zender.
 
Doelwitten waren vooral werknemers die financiële transacties controleerden. Zo konden de cybercriminelen makkelijk transacties onderscheppen of nieuwe betalingen opzetten om geld naar hun eigen rekening om te leiden. Ondertussen zijn de mails getraceerd naar enkele hackers in Kuala Lumpur en Laos.
[related_article id=”162557″] Olympic Vision, zoals de keylogger werd gedoopt, is een vrij rudimentair programma. Toch kan dergelijke malware veel schade aanrichten. Zo zijn bedrijven wereldwijd in de afgelopen twee jaar meer dan 2 biljard dollar verloren door vergelijkbare malware.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business