Nieuws

Vluchtelingenapp in de maak

Het Amerikaanse IT-bedrijf Unisys overweegt om een app te ontwikkelen die het eenvoudige moet maken om de instroom van vluchtelingen te beheren. Dit op de vraag van Frontex.

 
Europese overheden worstelen met het overzicht over de toenemende massa vluchtelingen. Een maand geleden deed agentschap Frontex al een oproep aan IT-bedrijven om nieuwe manieren te ontwikkelen die zou helpen om de toestroom te beheren. Unisys gaat nu op die vraag in met de Refugee Management Suite.
 
Op dit moment moeten vluchtelingen zich aanmelden bij EURODAC, het centrale systeem dat via vingerafdrukken nagaat of de persoon in kwestie al elders in Europa asiel heeft aangevraagd. Dat systeem verzamelt echter geen bijkomende informatie voor het verwerken van de asielaanvraag. De oplossing van Unisys biedt wel die mogelijkheid.
 
Vluchtelingen kunnen zich met “Refugee App” zich in het thuisland al registreren wanneer ze plannen naar Europa te komen. Bovendien wordt het eenvoudiger om zich nadien aan te melden voor diensten zoals gezinshereniging, onderwijs en medische hulp en dankzij biometrische identificatie, via een irisscan of vingerafdruk, wordt het aanmelden via EURODAC overbodig.
[related_article id=”160828″] Voor overheden betekent de app een beter inzicht in de migratie. Met de informatie die wordt verzameld kunnen migratiestromen worden voorspeld en kunnen gearriveerde vluchtelingen sneller worden gescreend. Verder wordt het mogelijk om hulpverlening gericht te verdelen en asielaanvragen efficiënter te verwerken.
 
Unisys wacht voor de ontwikkeling van de vluchtelingenapp nog op de goedkeuring van de Europese Unie. Als die er is, kan de app binnen twee maanden klaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business