Nieuws

Google cloudmonitor-tool sluit Microsoft uit

Google kwam op GCP Next 2016 in San Francisco met Stackdriver uit: een diagnostische tool waarmee IT-managers tegelijk toepassingen op Google Cloud Platform (GCP) en Amazon Web Services (AWS) kunnen bewaken. Slecht nieuws voor Microsoft: Azure wordt voorlopig niet ondersteund.

 
Met Google Stackdriver kunnen toepassingen op Google Cloud Platform, Amazon Web Services, of een combinatie van de twee, beheerd worden op één plaats. De dienst voorziet IT-managers met dashboards, notificaties, log analyse, foutrapporten en meer.
 
Zo wordt het mogelijk om een toepassing die gesplitst is tussen clusters op GCP en AWS te monitoren, of een fout te zoeken in logs van beide platformen in dezelfde interface. Met Stackdriver kan op die manier het aantal noodzakelijke diagnostische tools voor het onderhouden van toepassingen op GCP en AWS drastisch worden verminderd.
[related_article id=”165784″] De vice-president van Google cloudplatformen, Brian Stevens, laat weten dat er nog geen beslissing is gekomen omtrent Microsoft-integratie. “Wanneer we onze klanten ondervroegen, bleken weinigen afhankelijk van Azure; de meesten bleven bij GCP en AWS. Het is waarschijnlijk dat we ons eerst concentreren op virtual machine-functies naar Stackdriver te brengen, voor we ons richten op de integratie van Azure.” Of de ondersteuning van Azure er in de nabije toekomst komt is dus op z’n minst twijfelachtig.
 
Op dit moment is Google Stackdriver nog in een beta-fase, maar bewijst de dienst al erg populair te zijn. Als Microsoft niet geïntegreerd wordt, kan dat dus een pijnlijk nadeel worden voor Microsoft Azure. Wanneer Stackdriver vrij beschikbaar wordt of hoeveel de dienst zal kosten is nog niet bekend.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business