Nieuws

Verbluffende assistent-bot Amy legt iedereen in de luren

Het Amerikaanse bedrijf X.ai heeft plannen om de bot Amy – of Andrew – als commercieel product te lanceren. De virtuele assistent is in staat om meetings en andere afspraken te plannen via mail.

 
In plaats van een persoonlijke secretaresse die je afspraken en agenda op zich neemt, kan je in de toekomst gebruik maken van een virtuele assistent: Amy of Andrew . Wanneer je via mail een meeting wilt plannen, stuur je een CC-mail naar Amy. Zij kan de verdere correspondentie op zich nemen en vult je agenda aan wanneer een geschikt tijdstip is overeengekomen. Bovendien zal Amy na verloop van tijd leren of je liever een koffie gaat drinken als je mensen ontmoet, of eerder een zakenlunch verkiest.
 
De artificiële intelligentie van Amy of Andrew zou zo levensecht zijn dat contactpersonen zich vaak niet realiseren dat ze eigenlijk met een virtuele assistent mailen. Dat werd ietwat pijnlijk duidelijk wanneer bleek dat Amy maandelijks wordt uitgevraagd door de mensen die met ‘haar’ in contact komen, volgens TechMic. Oprichter Dennis Mortensen reageerde verrast. “Om heel eerlijk te zijn, dat had ik niet verwacht. Ik had veel dingen verwacht. Maar dat hoorde er niet bij.”


 
Tot nu toe was de software in bèta-fase alleen te gebruiken op uitnodiging, maar X.ai heeft ondertussen 23 miljoen dollar opgehaald om de ontwikkeling van Amy als commercieel product voort te zetten. Later dit jaar zou de bot beschikbaar worden voor bedrijven en professionelen.
 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business