Nieuws

Roadmap Windows 10 kondigt nieuwe features aan

Microsoft licht een tipje van de sluier met betrekking tot nieuwe snufjes voor Windows 10 for Business in de onlangs verschenen roadmap.

 
In de roadmap die dit weekend verscheen, laat Microsoft weten welke features er in de nabije toekomst aan zitten te komen. Sommige toepassingen bevinden zich nog steeds in de ontwikkelingsfase, terwijl anderen al door een select publiek worden getest.
 
In development
De features in ontwikkeling zijn veelal gericht op veiligheid met de nieuwe bescherming Windows Defender Advance Threat Protection, en verbeteringen in Passport, de twee-factor authenticatie die berust op een geregistreerd toestel en een pincode of biometrische controle. Verder zijn er ook nieuwe snufjes voor Windows Continuum, zoals ondersteuning voor aanrakingen op het touchscreen aangesloten op een Continuum-compatibele smartphone, scherminhoud projecteren op andere pc’s en een accessoire dat veel weg heeft van een laptop zonder chipset, waarmee je je telefoon als laptop kunt gebruiken.
 
In public preview
De functies die op dit ogenblik door een groep van Windows-insiders worden getest, omvatten onder andere een file-level encryptie-toepassing met de naam Enterprise Data Protection, multifactor authenticatie voor apps en websites, de langverwachte Edge-extensies en gepinde tabs die automatisch worden geopend als deel van je Edge-venster.
[related_article id=”166484″] Het is niet duidelijk wanneer de features ook daadwerkelijk voor het grote publiek zullen verschijnen. Waarschijnlijk zullen enkele van de geteste toepassingen wel worden inbegrepen in de volgende grote update voor Windows 10, ook wel eens Redstone 1 of de Anniversary Update genoemd, aangezien Windows 10 op moment van de lancering één jaar zal bestaan. Die update zal deze zomer voor iedereen gratis beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business