Nieuws

Interoute-cloud klopt AWS en Azure in netwerkprestaties

De netwerkcapaciteit van Interoute Virtual Data Centre overtreft die van concurrenten als AWS en Microsoft Azure, zo verklaart een onafhankelijk onderzoek.

 
Onafhankelijke cloudanalyst Cloud Spectator heeft de Interoute Virtual Data Centre cloud uitgeroepen tot het best presterende platform in Wide Area Networks (WAN). Het verslaat daarbij concurrenten als Amazon Web Services, Microsoft Azure en Rackspace.
 
Het onderzoek vergeleek cloudprestaties in diverse Europese en Amerikaanse grootsteden, waaronder Amsterdam, Londen, New York, Parijs en Madrid. Interoute kwam daarbij consistent uit de bus als provider met de hoogste totaalscore op het vlak van latency, throughput en overdrachtssnelheid.
 
Het bedrijf is uiteraard zeer tevreden met de uitslag. “Zoals dit onafhankelijke rapport laat zien, is het wereldwijde cloudnetwerk van Interoute een snel digitaal platform dat de zakelijke behoefte naar een hoogwaardig presterende cloud infrastructuur lokaal en wereldwijd ondersteunt,” zegt Michel Verwaerde, Country Manager bij Interoute Benelux.
 
Netwerkprestaties zijn een vaak onderbelicht aspect van een cloudprovider volgens Interoute, ondanks het feit dat het een beslissende factor is bij de gebruikservaring van cloudgebaseerde softwareapplicaties. Interoute rekent voor zijn netwerk op  “een hypergeconvergeerd digitaal platform waarbij de cloud computing capaciteiten ingebouwd zijn in Interoute’s grote next-gen netwerk.Bij routering van data via de wereldwijde backbone worden prestaties geoptimaliseerd en blijft netwerkvertraging tot een minimum beperkt,” aldus het bedrijf in zijn persmededeling.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business