Nieuws

Makkelijker samenwerken met nieuwe features Office 2016

Op afstand samenwerken aan één document kan snel tot frustratie leiden. Wie halveerde de inleiding? Wanneer veranderde het lettertype naar Comic Sans, 14? Waarom staat er doorlopende tekst waar er daarvoor een opsomming was? Met de recente toevoegingen aan Office 2016 weet je het meteen.

 
Op hun blog toont Microsoft hoe de desktop-versie van Office 2016 vanaf deze maand enkel nieuwe features etaleert. Het doel is om het samenwerken in Word makkelijker te maken. Dat doet het door middel van meer transparantie en vereenvoudigde communicatie-mogelijkheden.

People hub

In de rechterbovenhoek van het Word-venster – of ander bewerkingsprogramma, zoals Excel en Powerpoint – vind je de ‘people hub’. Ten eerste kan je daar in een oogopslag zien wie er op dat moment bezig is in het document en in welk deel van het document ze veranderingen aanbrengen. Als je op een van de foto’s klikt, ga je bovendien meteen naar het deel waar ze op dat ogenblik aan werken.

Opmerkingen

De bekende opmerkingen in Word-documenten zijn geen nieuwigheid, maar gaan op hun beurt wel enkele verbeteringen door. Zo zijn er snelknoppen waarmee je kunt antwoorden op vorige comments in een handig ‘threaded’ format, en is het mogelijk om een comment te markeren als compleet als je bijvoorbeeld het probleem in kwestie hebt opgelost.
[related_article id=”166386″]

Skype for Business-integratie

Stel, je wilt snel met iemand overleggen in plaats van een opmerking te plaatsen. Daarvoor kan je de geïntegreerde Skype for Business-functie gebruiken. Die vind je in de lijst met aanwezige personen: kies op ‘chatten’ om een gesprek te starten. Je kan ook met de hele groep tegelijkertijd praten als je op het Skype-logo ernaast klikt.
 

 

Activity feed

Het globale overzicht bewaar je ten slotte altijd met behulp van de ‘activity feed’. Deze geschiedenis toont elke bewerking in je document, maar alleen als het bestand bewaard is in SharePoint of OneDrive for Business. Op die manier kan je zien wanneer het bestand door je medewerkers is opgeslagen, en kan je zo ook teruggaan naar een vorige versie, als dat nodig zou zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business