Nieuws

PayPal ziet aantal gebruikers stijgen met 4,5 miljoen

PayPal sluit een geweldig eerste kwartaal af. De cijfers tonen meer gebruikers, meer transacties en een toenemende winst.

 

De kwartaalcijfers die PayPal gisteren bekendmaakte zijn beter dan verwacht. Er werden zo’n 4,5 miljoen nieuwe gebruikers opgetekend, waardoor het totaal gebruikers nu op 184 miljoen komt. Vanzelfsprekend is daarom ook het aantal transacties gestegen met 26 procent.

 

Daarnaast is er ook sprake van een stijgend aantal handelaars die gebruik maken van de diensten van PayPal. De totale waarde van alle betalingen met betrekking tot e-commerce groeide met 39 procent. Dat m-commerce in de lift zit, is ook duidelijk; mobiele betalingen zagen een groei van maar liefst 54 procent. In het totaal rondde PayPal het kwartaal af met 14 miljoen actieve handelaars.

 

“Onze eerste kwartaalcijfers demonstreren hoe ons wereldwijd betalingsplatform klanten kan aantrekken en engageren,” zegt CEO Dan Schulman. “Onze focus op betalingen en onze vermogen om te innoveren voor handelaars en consumenten blijft PayPal differentiëren en onze groei in een competitieve omgeving bestendigen.”

 

Ten slotte zag PayPal ook een ferme stijging in de omzet. Die eindigde op 2,5 miljard dollar, wat 23 procent meer is dan in het eerste kwartaal van 2015. Zo kan PayPal het kwartaal afsluiten met een denderende winst van 353 miljoen dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business