Microsoft PowerApps laat werknemers app bouwen in enkele minuten

Microsofts PowerApps moet werknemers in staat stellen om zelf essentiële apps te bouwen. Ook zonder programmeerkennis.

 
Enterprise-apps kunnen niet de stijgende vraag door werknemers niet volgen, zegt Microsoft. Dat onder andere door een tekort aan mobiele ontwikkelaars. Met PowerApps kan echter elke werknemer zonder voorkennis aan de slag om apps zoals pakweg een helpdesk-toepassing, budgetplanner, of een offerte-tool te bouwen.
 
Met de software bouw je apps met behulp van modules. Je kan beginnen met een sjabloon, of met een schone lei starten en alles van nul opbouwen. Daarnaast is het mogelijk om verschillende platformen te verbinden, zoals Microsoft’s eigen OneDrive, Azure, SharePoint Online, maar ook Google Drive, Slack, Twitter en Salesforce. Het proces van ontwikkeling zou dan herleid worden tot minuten, volgens Microsoft. Als een app klaar is, kan je die ten slotte delen binnen je bedrijf.
 
Die zelfbouw-apps zijn echter geen op zichzelf staande toepassingen. Ze kunnen alleen gebruikt worden binnen de PowerApps-omgeving, wat betekent dat je op mobiel eerst de PowerApps-app zal moeten openen voor je aan je eigen creatie kan. Dat heeft natuurlijk wel als voordeel dat een voltooide app zowel op Android, iOS en Windows zal werken.
 
Ontwikkelaars kunnen een stap verdergaan met de PowerApps. Zo kunnen bijkomende verbindingen en API’s voor bestaande systemen gebouwd worden, en is het mogelijk om de toegang tot data, privacy en beveiliging te controleren.
 
PowerApps zou vergelijkbaar zijn met Microsoft Access, waarmee web-applicaties gebouwd konden worden, maar kan dus ook gebruikt worden voor mobiele apps. De dienst is op dit moment nog in een bèta-fase met uitnodiging. Voorlopig is die gratis, maar later worden er ook betalende formules beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business