PostNL zit Bpost op de hielen met Waals netwerk

PostNL wedijvert al een tijdje met Bpost. Met een eigen netwerk in Wallonië palmt de Nederlandse postdienst nu nog een deel van België in.

 

PostNL België verdeelde al langer pakketten in Vlaanderen en Brussel, en gaat zijn diensten nu ook uitbreiden naar Wallonië. Op dit moment verdeelt PostNL wekelijks zo’n 200.000 pakketten in Vlaanderen, een getal dat overigens blijft groeien. Met de beslissing wilt het bedrijf doorgroeien op de Belgische markt.

 

De uitbreiding is niet alleen toegespitst op Waalse consumenten, maar ook op de webshops die in het Franstalig gebied actief zijn. “Als logistieke partner willen we ook Waalse webshops een betrouwbaar netwerk aanbieden,” zegt Rudy Van Rillaer, Managing Director van PostNL België. “Bovendien zullen ook webshops in het noorden van Frankrijk of uit Luxemburg snel hun weg vinden naar ons Belgisch distributienetwerk.”

 

PostNL België startte in januari met het uitstippelen van enkele routes in Wallonië. Het huidige netwerk zal bovendien de volgende maanden nog worden uitgebreid. Tegen 2020 wilt het bedrijf ten slotte “een onmisbare speler op de Belgische markt” zijn.

 

Als uitvalsbasis gebruikt PostNL België drie Vlaamse distributiecentra – in Vilvoorde, Roeselare en Sint-Truiden – om dagelijks 35 pakketbezorgers naar Wallonië te sturen. Dat maakt een levering binnen de 24 uur mogelijk, ook op zaterdag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business