PrestaShop beschikbaar op Microsoft Azure

Eén van de populairste e-commerceplatformen is nu rechtstreeks installeerbaar op Azure, de publieke cloud van Microsoft.

 

PrestaShop is openbronsoftware waar heel wat webshops onderhuids op zijn gebaseerd. Alhoewel de PrestaShop basissoftware gratis is, is de onderliggende infrastructuur dat niet. Met andere woorden: je moet nog altijd een server hebben die verbonden is met het internet en waar PrestaShop vervolgens op geïnstalleerd kan worden. Dat is vaak specialistenwerk. PrestaShop en Microsoft kondigen nu een samenwerking aan waarbij PrestaShop voorgeïnstalleerd staat op een (gevirtualiseerde) server in de Microsoft Azure-cloud.

 

Hiervoor kreeg PrestaShop een plaatsje in de zogenaamde Azure Marketplace, zeg maar de appstore van Microsoft binnen Azure. Van daaruit kan een serverconfiguratie worden gekozen die is afgestemd op de eisen van PrestaShop. Het gaat trouwens om PrestaShop versie 1.6.0.14 die op deze manier wordt aangeboden.

 

Prijzen voor een dergelijke voorgeïnstalleerde serverconfiguratie in de Azure-cloud beginnen vanaf zo’n 12 euro per maand. Er zou ook sprake zijn van een configuratie waarbij meerdere servers samenwerken om zo de prestaties en beschikbaarheid van de webshop nog te verbeteren, maar de prijzen daarvan konden we niet opduikelen.

 

“Eén van de grootste zorgen van retailers over de groei van hun webwinkel zijn de prestaties van hun winkel,’ aldus Corinne Lejbowicz, CEO van PrestaShop. “Wij zijn erg tevreden over onze samenwerking met Microsoft, omdat we een voor e-commerce geoptimaliseerd en vooraf geconfigureerd platform kunnen bieden. En die dan ook nog eens klaar is voor de drukste winkelperiodes van het jaar.

 

azurebusinesscmsmicrosoftprestashop

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals