Aantal M2M-verbindingen wereldwijd verdubbelt tegen 2020

Deze week werd de jaarlijkse Visual Networking Index van Cisco openbaar gemaakt. In het onderzoek wordt een voorspelling gemaakt van de evolutie van het technologische status quo, waarbij een van de meest opvallende rollen weggelegd is voor het internet of things.

 
Het netwerk van IoT-apparaten zal aan een waanzinnig tempo groeien, blijkt uit het onderzoek van Cisco. Vorig jaar werd het aantal machine-to-machine-verbindingen nog geschat op 4,9 miljard, terwijl dat in 2020 wereldwijd al zo’n 12,2 miljard zal bedragen. In amper vijf jaar zal de hoeveelheid verbindingen met andere woorden bijna verdrievoudigen.
 
Met zulke cijfers groeit het internet of things sneller dan eender welke andere categorie van geconnecteerde apparaten, zoals smart tv’s, smartphones, pc’s of tablets. Die verhoudingen blijven volgens de voorspelling immers ongeveer gelijk. Over vijf jaar zullen M2M-verbindingen in West-Europa zo’n 58 procent innemen van het totaal aan verbonden apparaten, gevolgd door smart tv’s en smartphones met respectievelijk 14 en 12 procent.
[related_article id=”167007″] Het onderzoek wees daarnaast ook op de groei van het wereldwijde webverkeer. Terwijl de gemiddelde verbindingssnelheid in 2015 nog zo’n 22,8 Mb/s bedroeg, wordt die in 2020 eerder op ongeveer 50 Mb/s geschat. Het maandelijkse ‘verbruik’ per persoon zal de komende jaren opgedreven worden tot ongeveer 66,5 GB, meer dan het dubbele van de 27,2 GB in 2015. Die evolutie zet zich wereldwijd door, waardoor het IP-verkeer in 2016 een zettabyte zal overschrijden: omgerekend een biljoen gigabytes.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business