Intel bouwt Unite uit met ondersteuning voor iPad, Chromebook en Android

Intel mikt op een bredere afzetmarkt door de eigen collaboratie-software Intel Unite uit te breiden naar iPad en Chromebooks.

 
Op afstand aanwezig zijn op de vergadering, en is staat zijn om gemakkelijk aantekeningen, presentaties en video’s delen is een must voor elk bedrijf. Intel biedt een oplossing in de vorm van Intel Unite. De software draait op een Windows-pc, de centrale hub, waarna gebruikers kunnen inloggen om aanwezig te zijn op de meeting. Op die manier krijgen ze toegang tot de gedeelde documenten tijdens de vergadering, op hun eigen toestel of op het grote scherm in de vergaderzaal zelf.
[related_article id=”167204″] Voorheen konden enkel gebruikers met Mac- of Windows-toestellen zich aanmelden via Intel Unite, maar nu wordt ook de iPad ondersteund, volgens Intel. De ondersteuning voor Chromebooks zou weldra volgen. Bovendien laat Intel op de productpagina weten dat ook de compatibiliteit met Android op het programma staat.
 
Intel Unite is overigens geen nieuwe ontwikkeling. De software kan rekenen op concurrentie van onder andere de collaboratie-functionaliteit van Skype for Business of de gelijkaardige Microsoft Surface Hub. De ondersteuning van Chromebooks kan in de opzicht echter een slimme zet zijn, aangezien de lichte pc’s een opmars maken in de zakelijke sector.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business