Nieuws

Salesforce bemachtigt productiviteitsplatform Quip voor 580 miljoen

Salesforce neemt tekstverwerker en productiviteitsplatform Quip over, en gaat zo de strijd aan met Microsoft Word en Google Docs.

 
“We zijn geïnspireerd door de mogelijkheden die voor ons liggen,” laat het Amerikaanse Quip weten in een blogpost. Gisteren werd bekend dat Salesforce 582 miljoen dollar op tafel legde om de start-up over te nemen. Dat is overigens slechts de verkoopprijs; tel er de investeringen bij op die Salesforce daarvoor al in het bedrijf pompte – een som die niet wordt gespecifieerd – en je komt op een bedrag dat geschat wordt op 750 miljoen.
 
Quip biedt een platform met productiviteitstools om in groep te werken. Zo kunnen documenten en rekenbladen worden gecreëerd en bewerkt door het hele team, terwijl alle medewerkers in contact staan via de ingebouwde chatfunctie. Het bedrijf werd in 2012 opgericht door voormalig CTO van Facebook, Bret Taylor, en ex-‘googler’ Kevin Gibbs.
 
[related_article id=”167842″]  
Met de acquisitie staat Salesforce steviger in de schoenen om de concurrentie aan te gaan met Microsoft Word en Google Docs, de leiders op het vlak van collaboratiesoftware. Quip zal in zijn huidige vorm blijven bestaan, laat het bedrijf weten, maar zet de activiteiten voortaan voort onder de vleugel van Salesforce.
 

Quip staat toe te communiceren in elk document.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business