Nieuws

Citrix maakt lightversie NetScaler gratis

Citrix kondigde zonet aan een gecontaineriseerde versie van de NetScaler-app gratis beschikbaar te maken.

 
Citrix NetScaler ADC kreeg in het begin van dit jaar een nieuwe, lichtere opvolger: NetScaler CPX. Nu maakt Citrix een ontwikkelaarsversie van die tool voor iedereen gratis beschikbaar. “We introduceren NetScaler CPX Express zodat ontwikkelaars zich kunnen concentreren op het snel bouwen van kwalitatieve applicaties, en maken het mogelijk voor DevOps/IT om die applicaties in omloop te brengen in slechts enkele minuten,” verklaart Citrix in een persbericht.
 
NetScaler ADC is een ‘application delivery controller’ om servers te beheren. Zo wordt het mogelijk om de status van servers te controleren en aan load balancing te doen, waarbij internetverkeer over verschillende servers wordt verdeeld. NetScaler CPX is dezelfde tool, maar dan verpakt als Docker-container.
 
Die tool is nu toegankelijk voor iedereen, onder de naam CPX Express. Het gratis product heeft minder mogelijkheden dan de gelicentieerde versie, maar heeft wel “dezelfde codebasis, REST API, en operationele interface als NetScaler ADC,” laat Citrix weten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business