Nieuws

HP Inc. presenteert verrassende kwartaalcijfers

HP Inc. maakte deze week verrassende kwartaalcijfers bekend. Hoewel het bedrijf nog worstelt met de dalende printerverkoop, kon het toch boven de verwachtingen uitstijgen.

 
In het begin van dit jaar kondigde HP Inc. aan dat er “moeilijke tijden in het verschiet liggen”. Nu lijkt het bedrijf zich toch te herpakken, aangezien de kwartaalcijfers beter bleken dan verwacht.
 
Het derde kwartaal werd afgesloten met 11,9 miljard dollar. Dat is vier procent minder omzet tegenover 2015, maar meer dan de oorspronkelijk geschatte 11,5 miljard dollar.
[related_article id=”167466″] De printermarkt, normaal de grootste winstgever, liet het evenwel afweten: omzet van printers ging bergafwaarts met 14 procent. Lichtpuntje in de duisternis is de verkoop van computers, die zich rechttrekt met een stijging van vier procent. De winst per aandeel kwam uit op 48 cent, iets meer dan de 44 cent die verwacht werd door beursanalisten.
 
Het lijkt er dus op dat HP Inc. zich langzaam stabiliseert na de woelige periode vorig jaar; toen werd HP opgesplitst in HPE en HP Inc.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business