Nieuws

“80 procent van alle pakjes bezorgd door drones tegen 2025”

De doorsnee consument verwacht over minder dan tien jaar vaker een drone aan de deur te zien, dan een postbode, volgens een onderzoek van McKinsey.

In het onderzoek werden meer dan vierduizend consumenten in China, de VS en Duitsland ondervraagd over hun visie op de bezorging van pakjes. Zo’n 25 procent van de ondervraagden zeiden meer te willen betalen voor een same-day-bezorging; een trend die wellicht enkel zal doorzetten, aangezien dat percentage bij de jongere ondervraagden steeg tot 30 procent.

 

Daardoor worden snelle leveringsmethodes zoals kluisjes, drones en fietskoeriers steeds couranter. Bovendien is het aannemelijk dat automatisering een grotere rol zal spelen, waardoor autonome voertuigen meer in het straatbeeld zullen verschijnen. Drones bijvoorbeeld, om pakketjes te bezorgen in meer afgelegen gebieden. Of een (semi-)autonoom voertuig uitgerust met kluisjes die door de klant zelf geopend kunnen worden: zo kan het pakje thuis worden geleverd, op elk uur van de dag.

 

Voor het zover is, moet de wetgeving echter worden versoepeld, zegt McKinsey. Vooral in de Verenigde Staten struikelt men nog over het gebruik van drones in steden.

bezorgingbusinessdronelast mileLogistiek en e-commercepakjessame-day delivery

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals