Nieuws

Waarom bol.com niet op dezelfde dag levert in België

Vorige week werd het nieuws bekend: bol.com zou eindelijk starten met same-day deliveries. Voor zo'n 300.000 producten geldt voortaan dat wanneer het artikel voor 12:00 besteld wordt, het diezelfde dag nog aan je voordeur wordt geleverd.

Althans, zo is het in Nederland. Belgische consumenten blijven nog even op hun honger zitten, en dat heeft een reden.

De Nederlandse markt dient als een veilige testomgeving om de nieuwe bezorgopties te verkennen, aldus woordvoerster Marjolein Verkerk. “We kiezen ervoor om eerst ervaring in Nederland op te doen, en onderzoeken samen met onze logistieke partners in België de mogelijkheden om deze services ook daar beschikbaar te kunnen stellen.”

Er wordt dus op z’n minst al onderhandeld over een dienst als same-day delivery in België, hoewel geen concrete tijdslijn wordt geboden. Een van de partijen die betrokken is in het overleg zou de Antwerpse start-up Parcify zijn. Parcify is een pakjesdienst die werkt met fietskoeriers via een crowdsourcing-model. Een logische keuze voor snelle leveringen in dichtbevolkte gebieden.

Verkerk benadrukt tot slot dat bol.com de Belgische klanten zeker niet in de kou laat staan. Zo is levering op dezelfde dag in ons land nog niet mogelijk, maar een pakket dezelfde dag ophalen is dat wel, indien je voor de middag bestelt. Bovendien is de deadline voor een next-day delivery begin september verschoven: van 22:59 tot 23:59. Klanten kunnen voortaan een uurtje langer rekenen op next-day delivery. Wellicht niet toevallig is 23:59 ook exact dezelfde deadline als Coolblue, die andere blauwe gigant, hanteert.

 

Update 13-10-2016: in het artikel werd verkeerdelijk gemeld dat voor same-day delivery besteld kan worden tot 17u. Dit moet 12u zijn.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business