Nieuws

Vanaf 1 januari alleen e-factuur bij Belgische overheid

Over een kleine maand verwacht de Belgische overheid dat haar leveranciers voortaan werken met digitale facturen.

 
Elk bedrijf, ongeacht de grootte, dat zaken doet met de Belgische overheid wordt verwacht om over te schakelen op elektronische facturen. Vanaf 1 januari 2017 maakt de overheid van e-facturen, of e-invoicing de standaardprocedure. Daarmee wil de overheid tegemoetkomen aan de Europese doelstelling om tegen 2020 minstens de helft van facturen te digitaliseren. Dat zou immers een “belangrijke administratieve vereenvoudiging” betekenen, staat te lezen in een nota, en zou goedkoper zijn dan paperassen.
 
De overheid zelf kan e-facturen ontvangen sinds 2015. Door nu alle leveranciers van de overheid te laten overschakelen op e-facturatie, wordt naar eigen zeggen een “rem” opgeheven. Zo kunnen leveranciers gemakkelijker overstappen wanneer ze niet tegengehouden worden door verouderde methoden van de overheid, en kunnen ook bedrijven in de b2b-sector worden aangezet om te kiezen voor e-invoicing.
 
Dat beaamt Dany De Budt, countrymanager van e-facturatieplatform Basware. “Mee onder impuls van de beslissing van de Vlaamse overheid om voortaan enkel digitale facturen te ontvangen, is de ganse markt zich verder aan het organiseren. Het digitaal verzenden en ontvangen van facturen zal meer en meer de standaardaanpak worden.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business