Nieuws

Google draait in 2017 op groene energie

Google schroeft de ecologische voetafdruk terug; in 2017 wilt het 100 procent van het verbruik compenseren met groene energie.

 
Google stapt volgend jaar over naar volledig hernieuwbare energie. Zowel de datacenters als alle kantoren draaien vanaf dan op een mix van zonne- en windenergie. Dat kondigde Urs Hölzle, seniorvicepresident van technische infrastructuur bij Google, gisteren aan op de Google-blog.
[related_article id=”167075″] Tot nu toe is Google voor 40 procent afhankelijk van groene energie. Om voor de volle honderd procent groen te worden, koopt Google genoeg duurzame energie aan om hun jaarlijkse verbruik te compenseren.
 
“Vandaag al zijn we de grootste zakelijke koper van hernieuwbare energie, met aankopen die tot 2,6 gigawatts van zonne- en windenergie reiken. Dat is groter dan vele grote nutsmaatschappijen en meer dan twee keer zoveel als de 1,21 gigawatts die Marty McFly nodig had om terug naar de toekomst te gaan,” grapte Hölzle.
 
Volgens de senior-VP is het bestrijden van de klimaatopwarming een prioriteit. De private sector moet de weg leiden naar duurzaam ondernemen, op een manier die kan zorgen voor “groei en kansen”. Duurzame energie is tenslotte niet alleen goed voor het milieu, maar wordt ook steeds meer betaalbaar. De laatste zes jaar zijn de kosten van zonne- en windenergie maar liefst met 60 en 80 procent respectievelijk gedaald, besluit Hölzle.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business