Nieuws

Vlaamse dorpskern gaat online met nieuw handelaarsplatform

De lokale bakker vind je normaal niet online, maar een nieuw online platform voor kleine handelaars kan daar verandering in brengen.

Handelaars in de Vlaamse dorpskern zijn nauwelijks op het web vertegenwoordigd. Ze zijn afhankelijk van trouwe klanten, maar moeten tegelijkertijd opboksen tegen concurrenten die wel online te vinden zijn. Een kersvers platform voor Vlaamse handelaars kan ervoor zorgen dat lokale winkels zonder eigen website toch klanten op het web kunnen bereiken. Dat meldt Datanews.

Op Dorponline worden bakkers, slagers, kruideniers, kledingwinkels en andere verenigd op één website. Daar bieden ze een selectie van hun waren aan en kunnen bezoekers hun winkelwagen op afstand vullen. Online betalen is mogelijk, maar er worden voorlopig geen bestellingen verzonden; de klant kan de producten in de winkel gaan ophalen.

Het Oost-Vlaamse Lovendegem is de eerste gemeente die het platform gebruikt. Tot nu toe hebben twaalf handelaars zich aangemeld, waaronder de lokale Oxfam Wereldwinkel en een bioboerderij. Aan een digitale klantenkaart en cadeaubon wordt nog gewerkt, staat op de website te lezen.

Oprichter Maxim Sergeant bedacht eerder al het gelijkaardige Bakkersonline.be, een platform voor lokale bakkers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business