Nieuws

Mozilla ondersteunt Windows Vista en XP nog tot 2017

Mozilla gaat nog minstens tot 2017 door met de ondersteuning van Firefox-gebruikers op Windows XP of Vista. Gebruikers worden automatisch overgezet naar de Extended Support Release-versie.

 
Firefox is een van de laatste browsers die nog oudere besturingssystemen van Microsoft ondersteunt. Deze zomer liet Mozilla weliswaar verouderde Apple-systemen zoals OS X 10.6 Snow Leopard, OS X 10.7 Lion, en OS X 10.8 Mountain Lion varen, maar gebruikers op Windows XP en Vista worden nog wel bediend. Bovendien werd vorige week bekendgemaakt dat die ondersteuning nog minstens voortduurt tot midden 2017.
 
Vanaf maart zullen die gebruikers voortaan surfen met de Extended Support Release-versie van Firefox. Als gebruiker hoef je niets te doen; de verandering gebeurt automatisch. Dat betekent wel dat de ondersteuning voor Windows XP en Vista op zijn laatste benen loopt. Mozilla kondigt aan dat de gebruikersaantallen op die besturingssystemen in het midden van 2017 zullen worden geëvalueerd, en dat daarna een einddatum wordt geprikt. Tot dan kunnen gebruikers nog steeds genieten van security-updates om veilig te browsen.
In tussentijd raadt Mozilla gebruikers aan om over te schakelen naar nieuwere besturingssystemen en licht het een tipje van de sluier over de definitieve einddatum. “Niet-ondersteunde besturingssystemen krijgen geen security-updates, hebben bekende lekken en zijn gevaarlijk om te gebruiken. Om beter te plannen kunnen bedrijven rekenen op september 2017 als de einddatum voor ondersteuning op Windows XP en Vista,” staat in de blogpost te lezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business