Nieuws

Trello overgenomen voor 425 miljoen dollar

Trello zal binnenkort deel uit maken van de productiviteitssuite van Atlassian. Gebruikers worden gerustgesteld: zij merken weinig van de verandering.

 
De projectmanagementapp Trello wordt dit voorjaar overgenomen door Atlassian. Dat maakte beide bedrijven bekend via blogposts. Sinds 2011 kon Trello 19 miljoen gebruikers sprokkelen dankzij een gebruiksvriendelijke, kleurrijke interface en een goed gesmaakte freemium-formule. De applicatie kan gebruikt worden om zakelijke projecten in goede banen te leiden, maar schrikt ook particulieren niet af om kleine taken te ordenen.
 
Bij Atlassian is de app geen gekke aanwinst. Het bedrijf is zelf actief in de projectmanagement-sfeer met hun applicatie JIRA, en heeft andere zakelijke software in het gamma, zoals het bekende chatplatform HipChat. Voor het bedrijf is de overname een van de grootste tot nu toe: voor de dienst wordt 425 miljoen dollar (401 miljoen euro) voor neergeteld.
 
Gebruikers van Trello kunnen “op hun beide oren slapen”, schrijft CEO Mike Cannon-Brookes. Trello blijft als op zichzelf staande dienst bestaan, ook voor gratis gebruikers. De CEO van Trello bevestigt dat nieuws, en voegt toe dat gebruikers ook kunnen rekenen op nieuwe integraties met Atlassian-software HipChat, Confluence en JIRA. “We zetten ons nog even sterk in voor onze originele visie en ons merk als de dag dat we begonnen, maar nu hebben we meer paardenkracht om die missie te vervullen.”
 
//www.smartbiz.be/achtergrond/168515/3-gratis-projectmanagement-apps-die-je-moet-proberen/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business