Nieuws

Containertechnologie explodeert tegen 2020

Er zit schot in de containermarkt. De snelheid waarmee de technologie evolueert en het grote aantal vendors, maken dat de markt in 2020 2,6 miljard dollar waard is.

 
Containers staan op het punt om door te breken, als je het laatste onderzoek van 451 Research mag geloven. De technologie zal in de komende jaren exploderen, waardoor een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) wordt voorspeld. Aan dat tempo is de containermarkt in 2020 ongeveer 2,6 miljard dollar waard. Om te vergelijken: dat was in 2016 nog maar 762 miljoen dollar.
 

Bron: 451 Research
Op dit moment vindt de containertechnologie relatief weinig ingang op de markt. Ondanks de hype is de technologie in meeste industrieën nog een obscuur gegeven, en blijft het wachten op een toepassing die containers toegankelijk maakt voor het brede publiek. De markt groeit echter razendsnel. Zo snel zelfs dat analisten geloven dat de adoptie van containers sneller zal gaan dan die van andere cloudgerelateerde technologieën zoals OpenStack of PaaS.
 
“Twee dingen vallen op,” bevestigt Greg Zwakman, vicepresident bij 451 Research. “De breedte en diversiteit onder vendors die containertechnologie aanbieden, en de snelheid waarmee de containersoftware en -markt volwassen worden als we kijken naar productie, gebruik en omzetgroei.”
 
In het onderzoek wordt gewag gemaakt van meer dan honderd vendors. De acht grootste, waaronder Docker, Red Hat en Engine Yard, verdienen een geschatte omzet van 20 miljoen dollar aan containertechnologie. Het grote aantal vendors maakt dat de markt klaar is voor consolidatie, meent het onderzoek volgens Network World.
 
//www.smartbiz.be/qa/168686/qa-wat-zijn-containers/
 
 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business