Nieuws

Media Markt Duitsland start online verhuren van elektronica

Duitse consumenten die elektronische apparaten graag eerst uitproberen voor aankoop, mogen ze vanaf nu huren bij Media Markt. Het bedrijf introduceert een huurformule in samenwerking met start-up Grover.

Mietwochen

‘Huur mij!’ staat sinds enkele dagen naast ongeveer vijfhonderd artikelen in de Duitse Media Markt-webshop. Dankzij de samenwerking met de Berlijnse fintech-starter Grover, gespecialiseerd in online huurcontracten, kunnen klanten in Duitsland tijdens de Mietwochen niet enkel meer producten kopen, maar ook huren. In het ‘huurgamma’ vinden we onder andere fototoestellen, televisies, VR-brillen, tablets, laptops, smartphones en gameconsoles.

Win-win

‘Grover biedt een nieuw alternatief voor standaardhuurcontracten of financiële overeenkomsten voor diegenen die zich niet willen vastleggen aan een product of die hun uitgaven willen beperken. Dit huurmodel is klantgericht, duurzaam en een win-win-oplossing voor retailers. Het spreekt nieuwe doelgroepen aan, laat klanten sneller beslissen en stimuleert daardoor de omzet,’ verklaart Grover-oprichter Michael Cassau in een persbericht.

Tijdelijke actie

Het huren gaat via de website. Klanten hoeven enkel een registratieformulier in te vullen, alvorens het product gratis thuis te krijgen. In tegenstelling tot de videotheek van weleer, is er geen vaste termijn en mogen klanten het product bijhouden voor zolang ze willen. Betalingen gebeuren maandelijks en kunnen gaan van 40 euro per maand voor een PlayStation 4 met twee spelletjes, tot 315 euro voor de Microsofts twee-in-één, de Surface Book. Voorlopig lijkt het om een tijdelijke actie te gaan in de Duitse keten; bij succes zou het fenomeen worden uitgebreid naar andere filialen. Of de huurformule ook naar België komt, is niet geweten.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business