Nieuws

Yahoo stelt Verizon-deal uit na datalekken

Als Verizon besluit om Yahoo over te nemen, zal dat ten vroegste in het tweede kwartaal van dit jaar gebeuren. Yahoo stelt de deal naar eigen zeggen uit om verder te werken aan de integratie.

 
In de bespreking van de kwartaalcijfers laat Yahoo weten dat de overname door Verizon nog ten minste uitgesteld wordt tot het tweede kwartaal. Nadat twee hacks werden ontdekt, waarbij de gegevens van maar liefst een miljard accounts op straat kwamen te liggen, is het echter niet zeker of de overeenkomst nota bene doorgaat.

Veel werk

Een Verizon-woordvoerder suggereerde aan het begin van de maand dat er aan hun kant nog geen beslissingen waren genomen, en dat een uitkomst weken op zich zou laten wachten. Nu Yahoo op de rem staat, kan dat weleens maanden worden. Het internetbedrijf meldde dat het nog steeds bezig was met de overname, maar dat er nog veel werk voor de boeg is om de deal te sluiten: “Gezien het werk dat nodig is om aan de overnamevoorwaarden te voldoen, wordt de transactie verwacht om in Q2 in 2017 te sluiten.”

Onderzoek SEC

De laatste etappe in het Yahoo-verhaal leert bovendien dat het bedrijf op dit moment wordt doorgelicht door de Amerikaanse waakhond SEC (Securities and Exchange Commission) omdat het naliet de hacks meteen te melden. De SEC gaat nu na of Yahoo strategisch wachtte met de bekendmaking van het slechte nieuws. De hacks vonden in 2013 en 2014 plaats, en hoewel het niet vreemd is dat hacks pas jaren later aan het licht komen, maakte Yahoo het nieuws pas bekend nadat de overeenkomst met Verizon beklonken was.

Na de overname

Als de overname door Verizon doorgaat, wordt Yahoo grotendeels eigendom van het Amerikaanse telecombedrijf. Een spin-off, die Altaba wordt gedoopt, zal zich afscheuren van moederbedrijf Yahoo, en zal fungeren als de houder van aandelen in Chinese e-commercegigant Alibaba en Yahoo Japan. Initieel was afgesproken dat Verizon 4,8 miljard dollar zou neertellen voor Yahoo, maar na de hetze is de kans is groot dat Verizon in de prijs zal snijden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business